به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین خیاط با بیان اینکه عمده فعالیت ها و ارتباطات فرهنگی در سطح نخبگان و مسئولان سوری بوده است گفت: به منظور تبیین اندیشه های انقلاب اسلامی در خارج از کشور بویژه در کشور سوریه ضروری است ارتباط با مردم و جامعه سوریه از اقشار مختلف برقرار شود و به ارتباط با نخبگان بسنده نکرد.
وی از دیگر برنامه های رایزنی فرهنگی، تقویت برنامه های گسترش زبان و ادبیات فارسی را ذکر کرد و با توجه به تحصیل تعداد زیادی از دانشجویان سوری در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه های ایران، بر بومی سازی فعالیت تأکید نمود.
رایزن فرهنگی کشورمان توجه بیشتر به مقوله ایرانگردی، تبیین دیدگاه امام (ره) و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نسبت به قضیه فلسطین و فلسطینیان، اطلاع رسانی و معرفی پیشرفت های علمی و فناوری کشورمان و به طور کلی معرفی ایران امروز بویژه در شرایط کنونی منطقه از دیگر برنامه های این رایزنی یاد کرد.
آقای محمدرضا شیبانی سفیر جدید ایران در سوریه نیز در این دیدار، ضمن تشکر از رایزن فرهنگی کشورمان به دلیل تشریح برنامه های آتی رایزنی فرهنگی، آمادگی سفارت را برای هرگونه همکاری و مساعدت در تحقق این برنامه اعلام نمود.
وی در زمینه افزایش فعالیت ها در راستای گسترش زبان و ادبیات فارسی گفت: کارهای مناسبی تاکنون در سوریه در این زمینه صورت گرفته که البته بیشتر در سطح دانشگاه هاست و اقدام بسیار شایسته ای است و مناسب است امکان آموزش زبان و ادبیات فارسی در سطح مدارس سوریه نیز بررسی شود. در این راستا پیشنهاد می شود یک یا دو مدرسه سوری به صورت نمونه در سال های مختلف تحصیلی انتخاب شوند تا در قالب کتاب های ویژه ادبیات فارسی این آموزش صورت گیرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه نیز بر ضرورت ارتباط فرهنگی با عامه مردم و جامعه سوریه تأکید کرد و گفت: عرصه فعالیت های فرهنگی ایجاب می کند علاوه بر ارتباط با نخبگان جامعه، با سایر اقشار بویژه نسل جوان این ارتباطات فرهنگی برقرار شود که البته موردتقاضای مقامات سوریه نیز هست.